Δελτία Τύπου

Η Δυτική Ελλάδα Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η Philoxenia


από αριστερά προς τα δεξιά: Αλέξης Τσαξιρλής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Γεράσιμος Μονοκρούσος, PR, Marketing & CSR Associate Νέα Οδός & Κεντρική Οδός, Τάσος Τζήκας, πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Μαρία Αντωνίου, Αν. Διευθύντρια Επικοινωνίας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και Γιάννης Φρέρης, υπεύθυνος επικοινωνίας της Γέφυρα ΑΕ.

Η Δυτική Ελλάδα ορίστηκε να αποτελέσει την Τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η διεθνής έκθεση τουρισμού Philoxenia, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΔΕΘ-Helexpο, προκειμένου να αναδειχθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης περιοχής.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 19 Ιούλιος, 2018

Στην τελική ευθεία για την τελετή απονομής των Greek Hospitality Awards 2018

Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα φετινά Greek Hospitality Awards 2018 (www.hospitality.ethosawards.eu – #gha18), με τη συμμετοχή 149 ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων στην διαγωνιστική διαδικασία, όπου αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή και το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού ΧΡΗΜΑ.

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος, 2018

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Συνεδρίου της 33ηςPhiloxenia με θέμα ««Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή Πύλη»

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός και πύλη εισόδου των Ασιατών ταξιδιωτών, αρκεί να εργαστεί στα επόμενα 3-5 χρόνια με συνέχεια, συνέπεια και μεθοδικότητα. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού της 33ης Philoxenia με θέμα «Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και ως Ευρωπαϊκή Πύλη».

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 15 Νοέμβριος, 2017

20.000 επισκέπτες σε Philoxenia-Hotelia Περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης στις δύο εκθέσεις

Σε 20.000 ανήλθαν οι επισκέπτες του τουριστικού εκθεσιακού «διδύμου» Philoxenia-Hotelia, που κέρδισε για μία ακόμη φορά την «ψήφο» εμπιστοσύνης του κλάδου.

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 14 Νοέμβριος, 2017

Πόλος έλξης του τουριστικού κλάδου οι Philoxenia-Hotelia

Σε πλήρη εξέλιξη τα «ραντεβού» μεταξύ εκθετών και hosted buyers Πόλος έλξης του ενδιαφέροντος του τουριστικού κλάδου είναι από χθες το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο», Philoxenia-Hotelia, που θα ολοκληρωθεί αύριο. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μπορούν να επισκεφτούν τις δύο εκθέσεις, πέραν των εμπορικών, και απλοί επισκέπτες.

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 14 Νοέμβριος, 2017

Μεγάλα διεθνή τουριστικά γεγονότα οι εκθέσεις Philoxenia & Hotelia Τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο για την Ελλάδα

Την ανάπτυξη του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ενός κορυφαίου παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες, επισήμανε πριν από λίγο από το βήμα των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 11 Νοέμβριος, 2017

Νέες αεροπορικές γραμμές σύνδεσης με τις Ασιατικές αγορές-Αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα


 Από αριστερά προς τα δεξιά ο κ. Πάνος Τζώνος, αρχιτέκτονας, καθηγητής ΑΠΘ, η κ. Ματούλα Σκαλτσά, Ιστορικός της Τέχνης-Μουσειολόγος, καθηγητής ΑΠΘ, ο επικεφαλής Marketing της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (Βρυξέλλες) κ. Miguel Gallego, η κ. Θεοδώρα Ρήγα, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και ο συντονιστής της 3ης ενότητας του συνεδρίου καθηγητής στο American College of Thessaloniki κ. Ανέστης Αναστασίου.

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 11 Νοέμβριος, 2017

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ PHILOXENIA-ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού-Philoxenia Ασιατικός Τουρισμός: Η Ελλάδα ως προορισμός και Ευρωπαϊκή πύλη


Στιγμιότυπο από το Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 10 Νοέμβριος, 2017

600 εκθέτες σε Philoxenia και Hotelia από τις 10-12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Από αριστερά προς τα δεξιά η υπεύθυνη οργάνωσης της Hotelia, κα Τόνια Νικολαΐδου, ο πρόεδρος τουThessaloniki Convention Bureau, κ. Γιάννης Ασλάνης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Ανδρέας Μανδρίνος και η υπεύθυνη οργάνωσης της Philoxenia κ. Κατερίνα Τραπτσιώνη.

Με σημαντική δυναμική από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου το τουριστικό, εκθεσιακό «δίδυμο» Με σύμμαχο τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού, που αποτυπώνεται στα μεγέθη των Philoxenia και Hotelia, ξεκινά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το γνωστό τουριστικό εκθεσιακό «δίδυμο», το οποίο φιλοξενεί συνολικά 600 εκθέτες και θα διαρκέσει έως τις 12 του μήνα. Επί ένα τριήμερο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι δύο εκθέσεις θα υποδέχονται σύσσωμο τον κλάδο του τουρισμού, το σύνολο της τουριστικής Ελλάδας, αλλά και μεγάλους τουριστικούς «παίκτες» από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, στην 33η Philoxenia, έκθεση ορόσημο για τον κλάδο, εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετέχουν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι. Οι εκθέτες στην Philoxenia είναι 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στην Hotelia ανέρχονται σε 200 (άμεσοι και έμμεσοι). Έντονη είναι η ξένη παρουσία σε αμφότερες τις διοργανώσεις, καθώς καταγράφονται άμεσες συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία –για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι - η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Ημερομηνία: 
Τετάρτη, 8 Νοέμβριος, 2017

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου PHILOXENIA & HOTELIA 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ενόψει των εκθέσεων Philoxenia & Hotelia, που θα πραγματοποιηθούν από 10-12/11/2017.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.


 

Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 2 Νοέμβριος, 2017

Σελίδες